Rekuperatorius – švarių namų priežastis

nauji rekuperatoriaiRekuperatorius – prietaisas, kuris paima namuose esanti nešvarų orą ir sukeičia su lauke esančiu – gaiviu ir švariu oru. Tai tam tikra vėdinimo sistema, kuri garantuoja, kad oras namuose visada bus švarus ir sveikas. O juk tik tyras oras gali užtikrinti, kad žmogus bus sveikas, gražus ir laimingas.

Vienas iš pagrindinių kriterijų, kodėl nauji rekuperatoriai tokie populiarūs – jie pigus, o nauda – akivaizdi. Kadangi šiuolaikiniai pastatai yra labai gerai izoliuoti – oras beveik nejuda. Norint, kad cirkuliuotų – reikia nuolatos laikyti atidarytus langus. Deja, žiemos metu galimybės yra menkos, kadangi dėl šalčio juntamas didelis diskomfortas. Taigi, rekuperatorius yra geriausia išeitis. Nuolatos cirkuliuojantis oras užtikrina, kad namuose visada bus jauku, malonu bei sveika. Daugelis mūsų net nesusimąsto apie erkutes, kuriose gyvena mūsų namuose. Jos gali būti labai rimtų ligų priežastis, tad svarbu rūpintis aplinka, kurioje gyvename.

Rekuperatorius gali būti kelių rūšių. Patys populiariausi yra šie:

  1. Plokšteliniai rekuperatoriai. Jie puikiai pasitarnauja bet kokio pobūdžio pastatuose, tad jeigu reikia tyro oro – viskas paprasčiausiai pasiekiama. Svarbu tai, kad naudojant šį prietaisą oras išvalomas iki 99 procentų. Taip pat ventiliavimo angos gali būti montuojamos toliau viena nuo kitos, taigi švarus bei prastas oras yra atskiriamas ir užtikrinama, kad ventiliacijos metu jis nesusimaišo. Puiku tai, kad prietaisai veikia nenaudojami jokios papildomos elektros energijos.
  2. Rotaciniai rekuperatoriai. Šio tipo prietaisas pasitarnauja tuomet, kai norite sutaupyti kuo daugiau investicijų į įrangą. Atliekama šilumos rekuperacija siekia iki 85 procentų. Tiesa, įrenginys yra kur kas mažesnis ir tarpas tarp dviejų angų dažniausiai turi būti kur kas arčiau vienas kitos. Prietaisas labai efektyvus, tad puikiai išvalo net ir didelę patalpą per gana trumpą laiko tarpą.

Sunku pasakyti, kuris variantas labiausiai tinka individualiems namams, o kuris pramoninio tipo pastatams. Geriausia yra pasitarti su konsultantais, kurie parduoda šią įrangą ir gali patarti individualiais atvejais.

Rekuperatorių privalumai

Gyvenimas švariuose namuose – malonus. Žinoma, kad norint džiaugtis komfortu – svarbu susikurti tokią aplinką. Rekuperatorius gali tai padėti. Domina, kokie šio prietaiso pliusai?

  • Cirkuliuojantis oras užtikrins, kad patalpos oras bus švarus ir jame negyvens jokie mikroorganizmai, kurie būtų gali būti kenksmingi Jūsų organizmui: odai arba kvėpavimo takams. Dažnai žmonės serga net tiksliai nežinodami, kur problemos šaknys. Pasirodo, oras, kuriuo mes kvėpuojame.
  • Žmogaus tiek protinis, tiek fizinis aktyvumas taip pat bus didesnis tokiu atveju, jeigu namuose bus kvėpuojama tyru oru. Neveltui sakoma, kad kuomet planuojama mokytis – vėdinti kambarį yra būtina.
  • Žinoma, patalpoje bus tokia temperatūra, kokia Jums bus pati maloniausia. Žiemos metu nebus per daug šalta, o vasara karšta.
  • Kadangi oras nuolatos judės – nesikaups drėgmė. To įtakoje nebus pelėsio, kurio naikinimas tikrai labai varginantis, o kartais net ir neįmanomas. Seniai įrodyta, kad pelėsis namuose gali sukelti rimtas ligas.

Gyvename tik vieną kartą, tad reikia dienas leisti kokybiškai ir maloniai. Suskurkite tokią aplinką, kuri būtų maloni Jūsų kūnui ir mintims.

 

Parašykite komentarą